Автобусна катастрофа в Перу уби 25, рани 13

Снимка: Pixabay

Автобусна катастрофа в планините на Андите в Северно Перу уби 25 души и рани още 13, съобщиха местните власти, съобщава Reuters.

Автобусът се е насочил към град Сорочуко в неделя вечерта, когато се е преобърнал и паднал по склон в река, каза Олга Бобадила, провинциален прокурор за региона Кахамарка, пред местната радиостанция RPP.

„Все още се събира информация, тъй като инцидентът е станал през нощта на доста пресечен път, неасфалтиран път, където автобусът е паднал в реката“, каза Бобадила.

Местни медии съобщиха, че автобусът е пътувал от близкия град Селендин, който обяви тридневен траур в изявление, споделено от местното правителство.

Комисарят на Селендин Александър Уриарте каза в интервю за телевизионната станция Canal N, че 25 души са били убити, а още 13, включително шофьорът на автобуса, са ранени.

Инцидентите са сравнително чести по несигурните пътища в Перу, като около две дузини души загинаха при катастрофа през септември и най-малко 24 загинаха, когато автобус падна от скала през януари 2023 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят